blog image

BAU TIP Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kurucu Akademik Kadrosu ile Kutladı!

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde bir araya geldi. İlk akademisyenlerini bu yıl bünyesine katan fakülte aynı zamanda cübbe giyme törenini de Tıp Bayramı’nda gerçekleştirdi.

İlk öğrencilerini bu yıl kabul edecek olan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi, ilk kez tam kadro bir arada 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Aynı zamanda BAU TIP akademik kadrosuna dahil olan öğretim üyelerinin ilk kez cübbe giydiği törende, Şef Öcal Öcalan tarafından fakülte için bestelenen marş da seslendirildi.

BAU Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşen cübbe giyme töreninde konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel “Bugün burada çifte bayram sevinci yaşıyoruz. Öncelikle tıp fakültemizin tüm üyelerinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım. Bir diğer bayram sevincimiz ise BAU TIP Fakültesi üyeleri olarak ilk kez bir araya geliyor olmamız. Türkiye’de pek çok tıp fakültesi var. Ancak biz daha farklı şeyler söylemek farklı işlere imza atmak buradayız. Bizim felsefemiz bilim üretecek ve bilime yön verecek bilim insanları yetiştirmek. BAU olarak Cumhuriyet’in 100. yılında adımızı dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına yazdırmak istiyoruz. Biliyoruz ki, bilim üretemeyen bir üniversite, dünya sıralamasında asla ve asla yer alamaz. Bu yüzden evrensel dünyada gerçekleştirilen bilimi, bu topraklar üzerine çekmek istiyoruz’’ dedi.

“YARINLARA YÖN VERECEK LİDERLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Sözlerine BAU’nun son yıllarda sağlık alanında yaptığı atılımlara dikkat çekerek başlayan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, “BAU TIP olarak insanlığa hizmet etme bilincine sahip yetkin araştırmacı hekimler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, üniversitemizin güçlü yurt dışı imkânlarından, ileri akademik ve mesleki uygulamalarından yararlanma olanağına sahip. Mesleğe gönül vermiş değerli öğretim üyelerimiz tecrübe birikimlerini öğrencilerimizle paylaşacak ve onları birer bilim insanı olarak yetiştirecekler. Tıp ve Sağlık Bilimleri fakültelerimizdeki öğrencilerimizin, klinik eğitim ve uygulamalarını gerçekleştirebilmeleri için, Türkiye’nin en büyük ve etkin hastaneler grubu Medical Park ile işbirliği anlaşması imzaladık. Bu sayede artık kendilerine özgün faaliyet alanlarında en ön saflarda yer alan iki deneyimli kurum olarak, sağlık alanında yarınlara yön verecek liderleri birlikte yetiştireceğiz” dedi.

GERÇEK = 1 [DÜŞ X ÇALIŞMAK X ZAMAN]

BAU TIP Fakültesi Dekanı ve Beyin Cerrahı Prof. Dr. Türker Kılıç ise törende gerçekleştirdiği sunum ile BAU Tıp’ın hedeflerini anlattı. Sunumunda düş, çalışmak ve zaman kavramlarının bir araya gelerek gerçek başarıyı getireceğini belirten Dekan Kılıç, “Başarıya giden yolda önce düşünüzü harekete geçirmelisiniz. Hedefiniz doğrultusunda çalışacak ve zamanı geldiğinde de başarıya ulaşacaksınız. BAU olarak öncelikli hedefimiz, dünyanın en iyi tıp fakülteleri arasında yer almak. Bu yıl ilk öğrencilerine kavuşacak olan BAU TIP, tüm öğrencilerini burslu olarak bünyesine katacak. Öğrencilerimiz, BAU’nun dünya üzerinde iş birliği yaptığı üniversitelerde uzmanlaşmak istedikleri alanlar doğrultusunda eğitim görebilecek. BAU TIP olarak, öncelikle iyi bir insan, iyi bir hekim ve dünya tıp tarihine yön verecek iyi bilim insanları yetiştireceğiz. Öğrencilerimiz, Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz, bilim adamlarının üretkenliğini ve o üretkenliğin niteliğini ölçen H Index’lerine göre belirlediğimiz güçlü akademik kadrodan derslerini alacak ve onların engin iş tecrübelerinden yararlanacak. BAU TIP Fakültesi Dekanı olarak, tüm arkadaşlarıma hoş geldiniz diyorum” dedi.

BAU TIP Dekanı Türker Kılıç’ın konuşmasının ardından tıp fakültesi öğretim üyeleri cübbe töreni ile Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ilk adımlarını attı.

Paylaş:
Whatsapp
Türkiye Beyin Vakfı